Shaun Qualheim | 25 Jun 16:10 2010

Strange ACPI/power_meter error on boot: R210, CentOS 5.5

Hey all --


I'm noticing a strange power_meter error on boot on my R210:

ACPI: Power Button (FF) [PWRF]
ACPI: Mapper loaded
dell-wmi: No known WMI GUID found
ACPI Exception (evregion-0424): AE_SUPPORT, Returned by Handler for [DataTable] [20060707]
ACPI Error (psparse-0537): Method parse/execution failed [\_SB_.PMI0._GHL] (Node ffff8100027d6fb0), AE_SUPPORT
ACPI Error (psparse-0537): Method parse/execution failed [\_SB_.PMI0._PMC] (Node ffff8100027d6430), AE_SUPPORT
ACPI Exception (power_meter-0759): AE_SUPPORT, Evaluating _PMC [20060707]
Device 'power_meter0' does not have a release() function, it is broken and must be fixed.
BUG: warning at drivers/base/core.c:101/device_release() (Not tainted)

Call Trace:
 [<ffffffff80150c09>] kobject_cleanup+0x53/0x7e
 [<ffffffff80150c34>] kobject_release+0x0/0x9
 [<ffffffff80035400>] kref_put+0x6f/0x7a
 [<ffffffff882c50ed>] :power_meter:acpi_power_meter_add+0x158/0x16f
 [<ffffffff801a0378>] acpi_bus_driver_init+0x30/0x57
 [<ffffffff801a1596>] acpi_bus_register_driver+0x95/0xd4
 [<ffffffff881bf032>] :power_meter:acpi_power_meter_init+0x25/0x34
 [<ffffffff800a6efa>] sys_init_module+0xaf/0x1f2
 [<ffffffff8005d116>] system_call+0x7e/0x83


It doesn't appear to be affecting anything, but I'm curious if there's a fix or anything for it?

OS: Centos 5.5 x86-64
Kernel: 2.6.18-194.3.1.el5

Thanks,
Shaun
_______________________________________________
Linux-PowerEdge mailing list
Linux-PowerEdge <at> dell.com
https://lists.us.dell.com/mailman/listinfo/linux-poweredge
Please read the FAQ at http://lists.us.dell.com/faq
John Hill | 28 Jun 11:53 2010
Picon
Picon

Re: Strange ACPI/power_meter error on boot: R210, CentOS 5.5

Have a look at https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=576246 -
it seems that this is fixed in the -198 version of the kernel. I see
the same issue on a R610.
Regards,
John Hill

On 25/06/2010 15:10, Shaun Qualheim wrote:
> Hey all --
>
> I'm noticing a strange power_meter error on boot on my R210:
>
> ACPI: Power Button (FF) [PWRF]
> ACPI: Mapper loaded
> dell-wmi: No known WMI GUID found
> ACPI Exception (evregion-0424): AE_SUPPORT, Returned by Handler for
> [DataTable] [20060707]
> ACPI Error (psparse-0537): Method parse/execution failed
> [\_SB_.PMI0._GHL] (Node ffff8100027d6fb0), AE_SUPPORT
> ACPI Error (psparse-0537): Method parse/execution failed
> [\_SB_.PMI0._PMC] (Node ffff8100027d6430), AE_SUPPORT
> ACPI Exception (power_meter-0759): AE_SUPPORT, Evaluating _PMC [20060707]
> Device 'power_meter0' does not have a release() function, it is broken
> and must be fixed.
> BUG: warning at drivers/base/core.c:101/device_release() (Not tainted)
>
> Call Trace:
>   [<ffffffff80150c09>] kobject_cleanup+0x53/0x7e
>   [<ffffffff80150c34>] kobject_release+0x0/0x9
>   [<ffffffff80035400>] kref_put+0x6f/0x7a
>   [<ffffffff882c50ed>] :power_meter:acpi_power_meter_add+0x158/0x16f
>   [<ffffffff801a0378>] acpi_bus_driver_init+0x30/0x57
>   [<ffffffff801a1596>] acpi_bus_register_driver+0x95/0xd4
>   [<ffffffff881bf032>] :power_meter:acpi_power_meter_init+0x25/0x34
>   [<ffffffff800a6efa>] sys_init_module+0xaf/0x1f2
>   [<ffffffff8005d116>] system_call+0x7e/0x83
>
>
> It doesn't appear to be affecting anything, but I'm curious if there's a
> fix or anything for it?
>
> OS: Centos 5.5 x86-64
> Kernel: 2.6.18-194.3.1.el5
>
> Thanks,
> Shaun
>
>
>
> _______________________________________________
> Linux-PowerEdge mailing list
> Linux-PowerEdge <at> dell.com
> https://lists.us.dell.com/mailman/listinfo/linux-poweredge
> Please read the FAQ at http://lists.us.dell.com/faq

_______________________________________________
Linux-PowerEdge mailing list
Linux-PowerEdge <at> dell.com
https://lists.us.dell.com/mailman/listinfo/linux-poweredge
Please read the FAQ at http://lists.us.dell.com/faq


Gmane