bardhyl Ukcamaj | 1 Apr 04:52 2006
Picon

"New York Times" rreth bustit te Nene Terezes ne Shkoder.

Ky artikull i botuar ne "New York Times" tregon se ku po perpiqen armiqte e Kombit Shqiptar ta rendisin Shqiperine. Shteti Shqiptar duhet te nderhyje ne menyre energjike ndaj ketyre talabaneve. Shqiptaret jane dhe do te mbeten vellezer te nje gjaku, gjuhe e kombi dhe do te arrijne te shkulin prej trupit te tyre kete "tumorr", qe sulmon vetedijen dhe identitetin e tyre kombetar.
 
"Shqiperia - Shqiperi dhe jo e Arabi"
 
 IV>

Albanian Muslims Resist Statue of Teresa

Published: March 30, 2006
SHKODER, Albania, March 29 (Reuters) — Muslims in Shkoder, in northern Albania, are opposing plans to erect a statue to the Roman Catholic nun Mother Teresa, an ethnic Albanian who is in line for elevation to sainthood by the Vatican.
The dispute is unusual for Albania, where religion was banned for 27 years under the dictator Enver Hoxha and where religious harmony and mixed marriages are the norm.
Seventy percent of the population are liberal Muslims, and the rest are Christian Orthodox and Catholic.
But Muslim groups in Shkoder rejected the local council's plan for a statue of Teresa, saying it "would offend the feelings of Muslims."
"We do not want this statue to be erected in a public place because we see her as a religious figure," said Bashkim Bajraktari, Shkoder's mufti, or Muslim religious leader. "If there must be a statue, let it be in a Catholic space."
Several residents said they felt that there was an underground effort to treat Shkoder as a Catholic town, ignoring its majority Muslim community. Shkoder's Muslims recently protested against placement of crosses on prominent hilltops.


SPONSORED LINKS
Tek Albanian Learn albanian
Albanian dating

YAHOO! GROUPS LINKS


geo-albislam | 1 Apr 17:47 2006
Picon

Re: "New York Times" rreth bustit te Nene Terezes ne Shkoder.

Bardhok Ujkcama qe ka zbritur nga mali i Lekbibes
dhe Ardi Kapikari, qe eshte vllah Tirane

MUSLIMANEVE SHQIPTARE T'JU HANI MUTIN.

Shkoni ne Shkoder po jua mbajti suma, dhe provojeni.

--- In shqiperia <at> yahoogroups.com, bardhyl Ukcamaj
<ukcamaj <at> ...> wrote:
>
> Ky artikull i botuar ne "New York Times" tregon se
ku po perpiqen armiqte e Kombit Shqiptar ta rendisin
Shqiperine. Shteti Shqiptar duhet te nderhyje ne
menyre energjike ndaj ketyre talabaneve. Shqiptaret
jane dhe do te mbeten vellezer te nje gjaku, gjuhe e
kombi dhe do te arrijne te shkulin prej trupit te tyre
kete "tumorr", qe sulmon vetedijen dhe identitetin e
tyre kombetar.
>  
>  "Shqiperia - Shqiperi dhe jo e Arabi"
>  
>  NYTimes.com 

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com 

Mos harroni se Shqiperia eshte nje Liste Informative Kombetare Shqiptare, synon ne nxitjen e
atedhedashurise, tek te gjithe shqipetaret pa dallim Krahine, besmi dhe seksi. Me parimin : Me i nderuari
nga ne eshte nacionalisti dhe ai qe i sherben me shume ceshtjes kombetare... Per kete jane te ftuar te
gjithe shqiptaret kudo qe ndodhen qe te kontribojne ne rritjen e atedhedashurise nder shqiptar...

Per tu anetaresuar ne liste e-mailo: 

shqiperia-subscribe <at> yahoogroups.com

Per ta lene listen e-mailo: 

shqiperia-unsubscribe <at> yahoogroups.com

================================================================== 
Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
  http://groups.yahoo.com/group/shqiperia/

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
  shqiperia-unsubscribe <at> yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
  http://docs.yahoo.com/info/terms/


Gmane