hamdi nuhiju | 1 Oct 21:09 2006
Picon

INICIATIV PER NGRITJEN E NJE BUSTI TE RI TE SKENDERBEUT NE PRILEP

INICIATIVE PER NDERTIMIN E NJE BUSTI TE RI TE SKENDERBEUT NE PRILEP
 
Iniciativa e ndertimit te bustit te ri te Skenderbeut ne Prilep kesaj rradhe jo si shqiptar por si maqedon.Kjo ide dhe qendrimi kontraverz per prejardhjen maqedone te Skenderbeut ishin te prezentuara ne akademine e shkencave nen organizimin e Kongresit Boteror Maqedon.
Sipas tyre , ky personalitet eshte perfaqesuar rrejshem ne histori dhe emri i tij eshte Georgie Kastriot Iskender.
"Regjistrimin e popullsise qe turqit e beren ne vitin 1583 ne te gjitha vendet e Shqiperise se sotme, flasin se atje ka jetuar nje popullsi dukshem e madhe maqedone" , deklaroi Petar Popuvski , autor i librit Gjorgjija Kastriot Iskender.
Profesori Petar Bashevski sulmoi edhe pjese nga akademiket te cilet para nje viti deklaruan se Skenderbeu es hte shqiptar.
"Vetem nje akademik i jone e turperoi Maqedonine duke e bere shqiptar Skenderbeun.Ai eshte akademiku Gane Todorovski " , tha Petar Bashevski , profesor univerzitar.
Prilepasit pa ndonje interes te vecant dhe dituri rreth kesaj ceshtjeje.
Iskender ne turqisht d.t.th. Aleksander.Kete emer per te paren here Gjorgjija Kastriotit ua jep sulltani Murati i II.
Ne kete mbledhje u kerkua qe te behet renovimi i kishes Sveta Lidija Makedonka , ne vend te xhamise se djegur ne qendren e Prilepit.
 
Perkthehu nga Maqedonishtja ;Hamdi Nuhiju , Kumanove www.hamdinuhiju.blogspot.com
matriali eshte huazuar nga
http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=68422

Yahoo! Messenger with Voice. Make PC-to-Phone Calls to the US (and 30+ countries) for 2¢/min or less. __._,_.___


SPONSORED LINKS
Tek Dhe Albanian
Learn albanian Albanian dating

Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___

Gmane