hamdi nuhiju | 2 Oct 22:56 2006
Picon

ME SHUME SE 240000 QYTETAR TE MAQEDONISE JETOJNE NE VARFERI

ME SHUME SE 240000 QYTETAR NE MAQEDONI JETOJNE TE VARFUR

 

Me shume se 240000 qytetar ne Maqedoni jetojne te varfur.Keto te dhena  i publikoi Banka Boterore ne diten nderkombetare Habitat , dite kushtuar te va rfurve.

 

Sipas raportit ne shek.21 , ne vendin e cila eshte kandidat per hyrjen ne UE , 11% e shtepive te qytetareve nuk kane depertim deri te ujesjellesi , 36 % jane pa kanalizim , ndersa 15 % nuk kane banjo.

 

Ne nivelin global , sipas te dhenave te Kombeve te Bashkuara , me shume se 2 milijard njerez ne bote jetojne ne kushte katast rofale.

 

Statistika e zeze flet se nje million e 400 mije njerez para dy viteve kane vdekur per shkak te mosposedimit te ujit te paster dhe kushteve higjienike ne shtepite e tyre.

 

Organizata boterore e kushtuar ndaj shtepive te varfura , i publikon keto statistika per cdo vjet, me qellim qe te ndihmoje ne gjendjen menyre per permiresi min e kushteve per jetese te rehatshme.

 

Maqedonija per te paren here sivjet u kyq ne manifestimin e dites Habitat.

 

Perkthehu nga Maqedonishtja:Hamdi Nuhiju , Kumanove

 

 

Ky matrial eshte nxjerre nga http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=68460

Yahoo! Messenger with Voice. Make PC-to-Phone Calls to the US (and 30+ countries) for 2¢/min or less. __._,_.___


SPONSORED LINKS
Tek Dhe Albanian
Learn albanian Albanian dating

Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___

Gmane