Visar Korenica | 1 Aug 22:37 2008
Picon

Gruaja jote

Gruaja jote

 

http://www.alb-drejtesia.com/al/news.php?readmore=153

 

 

Përktheu: Jehona Perquku

Shumicën prej arikujtve që kam lexuar për martesën, fokusohen në atë se si gruaja duhet të jetë e besueshme, lojale, e dashur, e butë ndaj burrit të saj. Këto artikuj të cilat i kam lexu janë shumë dobiprurëse dhe kështu unë pyes veten time .. Si është e mundur që ne mezi të takojmë artikuj ku i thuhet burrave për obligimet e tyre ndaj grave të tyre? Fatkeqësisht shumë prej njerëzve besojnë se nuk kanë dhe aq shumë oblgime ndaj grave të tyre përvec asaj se duhet t’iu sigurojnë strehim, ushqim dhe veshëmbathje..
Por cka për ndjenjat e saj, mendimet, pikëpamjet që ajo shfaq për gjëra të ndryshme?

Unë nuk e di pse disa nga burrat nuk i konsiderojnë të rëndësishme mendimet apo edhe sygjerimet që ato bëjnë, apo pse ata nuk pëlqejnë kur gratë e tyre i pyesin ata –qetësisht- për të bërë diq? Nuk po vendos gisht në askë dhe as që i përgjithësoj gjërat.. Por vec se po vë në pah këtë qështje shumë të ndieshme që meshkujt duhet të kuptojnë se është koha që ti përmbushin kërkesat dhe nevojat e pranueshme të grave të tyre..

1) Burri duhet të jetë respektues ndaj gruas së tij dhe cdo herë duhet të kujtoj që ta trajtojë në atë mënyrë në të cilën edhe ai do të pëlqente të trajtohej nga ajo…

2) Burri duhet ti jep mundësi gruas së tij që t’i shpreh ndjenjat e saja, që të bisedoj për gjërat të cilat atë e bëjnë të jetë e mërzitur vecanërisht për atë se femrat janë shumë të ndieshme dhe emocionale..

3) Burri duhet të tolerojë gruan e tij kur ajo është në gjendje jo të mirë shpirtrore (nervoze) apo kur ajo ndihet e mërzitur ngase në fund të fundit ajo është qenie njerëzore me ndjenja dhe emocione (nuk them se duhet të tolerohen gjithëherë ankesat (nervozizëm) por ndonjëherë ndodh kjo kur ajo është në ndrimin e saj hormonal)

4) Burri duhet ta pranojë gruan e tij ashtu si është, ka disa gjëra në një grua të cilat ajo nuk mund t’i ndryshojë prandaj ai duhet ta pranojë atë ngase ashtu e ka krijuar Allahu. Me kujtohet një tregim të cilin e pata dëgjuar për Omer Ibn el Hatabin, kur njeriu shkoi ti ankohet atij për gruan e vet duke I folur atij me zë të madh, dhe para se ta trokiste derën e shtëpisë së Omerit, dëgjoi se edhe gruaja e Omarit I bërtiste atij… dhe kur Omeri e pa njeriun I tha “ Unë erdha që të ankohem tek ti për gruan time dhe gjeta se në të njejtën situate po gjendesh edhe ti” Omeri Ibn el Hatabi ia ktheu “ Si nuk mund ta toleroj atë kur ajo i ka rritur fëmijët e mi, I lan robat e mia, kujdeset për shtëpinë time dhe kështu me rallë” subhanAllah, sa e vertetë.. Nëse gruaja jote ka bërë gati gjithcka për ty.. Atherë duhet të jesh falenderues ndaj saj për atë se jo të gjithë gratë janë po aq të mira sa gruaja jote.. Jepi shansin gruas tënde të jetë ajo që është kur është pranë teje.. trajtoje gruan tënde ne mënyrë të cilën do të dëshiroje edhe ti të jesh i trajtuar nga ajo.

Shihni se si i dashuri ynë Pejgamberi (salallahu alejhi ue selem) sillej me familjen e tij dhe se cfarë na porositi për trajtimin ndaj familjes sonë në vëllimin e 7-të, libri 64, nr. 276

Transmetohet nga El-Esuab bin Jezid:
E pyeta Ajshën r.a. “Cfarë bënte Pejgamberi kur gjendej në shtëpi?” Ajo tha: Ai punonte për familjen e tij, dhe kur dëgjonte ezanin (thirrjen për namaz), ai do të shkonte.”


 
___________________________________________________________________
And do not follow (blindly) any information of which you have no (direct) knowledge. (Using your faculties of perception and conception, you must verify it for yourself. (In the Court of your Lord,) you will be held accountable for your hearing, sight, and the faculty of reasoning."[17:36]

Looking for the perfect gift? Give the gift of Flickr! __._,_.___

Your email settings: Individual Email|Traditional
Change settings via the Web (Yahoo! ID required)
Change settings via email: Switch delivery to Daily Digest | Switch to Fully Featured
Visit Your Group | Yahoo! Groups Terms of Use | Unsubscribe

__,_._,___

Gmane